Lana’s Pick

ichosethis1

But before starting, let me share the rule of this game since it’s really important to understand those rules before playing. I directly copied the rules from La Princesa’s page without any rephrasing.

  1. 101 pertanyaan bukan jumlah yang sedikit, jadi secara umum: usahakan buat menjawab sependek dan sepraktis mungkin. Kalian tahu istilah TLDR? Too long, didn’t read, alias kalo kepanjangan pembaca kalian bakal males baca sampe abis. Kalo mau pake alasan di beberapa pertanyaan it’s okay, tapi usahakan buat tetep ringkas dan sekitaran satu-dua baris aja.

  2. Buat nyari 202 pilihan ternyata nggak mudah, karena banyak aspek yang harus dipikirkan. Beberapa pertanyaan juga bukan punya aku, dan demi menghormati kakak-kakak yang sudah mikirin game ini: partisipan cuma boleh memilih satu dari dua pilihan yang tersedia dari setiap nomor. Jangan bikin jawaban sendiri, ya. Jangan golput dan jangan nawar (misal: ini buat ini, itu buat itu, dsb). Beberapa pertanyaan emang susah dan ditujukan buat mengetes preferensi kita. Jadi kalo kalian ngejawabnya semau kalian … yha. (Disclaimer: this point is written not for my own sake but after internal discussion from people involved).

  3. Karena beberapa pertanyaan membutuhkan pengetahuan lebih, sangat disarankan googling buat cari tahu. Bikos jawaban ‘aku nggak tahu/aku nggak pernah’ itu nggak seru sama sekali.

  4. Terakhir dan yang terpenting: please, please, please don’t be a joykiller by neglecting the rules. Game ini buat seru-seruan, kok, dan gak ada judges-nya yang bakal menilai jawaban kamu bener atau salah, atau udah sesuai rules belum. TAPI, rules juga dibuat supaya game-nya lebih (dan tetep) seru. Jadi tahu sama tahu ajalah, yha.

  5. To add more fun: you can count how many times you sigh while answering difficult questions. This isn’t mandatory, tapi di akhir kalian bisa mikir seberapa jauh kemampuan kalian memutuskan sesuatu.:mrgreen:

  6. Terima kasih apabila rules-nya juga di-copy and paste biar ikut tersebar dan banyak orang yang baca. Yang paling penting empat poin di atas diikutin ya kalo mau ikutan.


  1. Fangirling or Writing?
    • Writing
  2. Sea or Sky?
    • Sky.
  3. Fried or Grilled?
    • Grilled.
  4. Checkered or Plain?
    • Plain.
  5. Movies or TV show?
    • TV Show
  6. Romantic or Spontaneous?
    • Spontaneous.
  7. Downtown or Suburb?
    • Suburb
  8. Coffee or Tea?
    • Coffee
  9. Pants or Skirt?
    • Skirt.
  10. Alien or Zombie?
    • Alien.
  11. Cold or Hot?
    • Hot
  12. Everest or Sahara?
    • Everest
  13. Savoury or Sweet?
    • Savoury.
  14. Flats or Heels (including wedges)?
    • Heels
  15. Book or E-reader?
    • Book.
  16. Dawn or Dusk?
    • Dawn
  17. Sunrise or Sunset?
    • Sunrise
  18. Scrambled eggs or Sunny side up?
    • Sunny side up.
  19. Bracelet or Necklace?
    • Bracelet.
  20. 3D 0r Regular?
    • Regular.
  21. Karaoke or Theater?
    • Theater. 
  22. Attic or Basement?
    • Attic.
  23. Chocolate or Vanilla?
    • Chocolate.
  24. Hoodie or Sweater?
    • Hoodie.
  25. Crossword or Puzzle?
    • Puzzle
  26. Saturday or Sunday?
    • Sunday.
  27. Heat wave or Snowstorm?
    • Snowstorm. 
  28. Black forest or Red velvet?
    • Red velvet.
  29. Lip balm or Lipstick?
    • Lipbalm
  30. Busking or On stage?
    • On Stage.
  31. Neon yellow or Pink fuchsia?
    • Pink fuchsia.
  32. Bungee jumping or Ocean diving?
    • Ocean diving
  33. Sour or Spicy?
    • Sour
  34. Gloss or Matte?
    • Matte.
  35. Dystopia or Fantasy?
    • Dystopia.
  36. Eastern or Western?
    • Western.
  37. Aboard or Local?
    • Aboard.
  38. Broccoli or Spinach?
    • Broccoli.
  39. Fedora or Snapback?
    • Snapback 
  40. Ninja or Pirate?
    • Ninja.
  41. Dance or Sing?
    • Dance
  42. Derawan or Gili Trawangan?
    • Gili Trawangan
  43. Dumpling or Spring roll?
    • Dumpling
  44. Shades or Watches?
    • Watches.
  45. Leader or Maknae?
    • Leader
  46. Black or White?
    • Black.
  47. Cruise or Safari?
    • Safari
  48. Pasta or Pizza?
    • Pasta.
  49. Leather strap or Nato strap?
    • Leather strap
  50. Classic or Hardcore metal?
    • Classic.
  51. Call or Text?
    • Text.
  52. Mexican’s Dia de Muertos or Spain’s Las Fallas?
    • Las Fallas
  53. Ramen or Udon?
    • Ramen.
  54. Braces or Veneer?
    • Veneer.
  55. Dragon or Unicorn?
    • Dragon.
  56. Analog or Digital?
    • Analog
  57. Eltz Castle or Neuschwanstein Castle?
    • Eltz Castle
  58. Fries or Mashed?
    • Mashed
  59. Tee or Tuxedo?
    • Tuxedo.
  60. Mad Hatter or Willy Wonka?
    • Willy Wonka.
  61. Pencil or Pen?
    • Pen.
  62. Chopstick or Fork?
    • Chopstick.
  63. Cheongsam or Saree?
    • Chengsam
  64. Board game (for example: monopoly) or Card game (for example: UNO, poker)?
    • Card game.
  65. Alone or Together?
    • Together
  66. Café or Street food?
    • Street food.
  67. Citizen or Entities with super powers (could be superhero or super villain)?
    • Entities with super power
  68. Line or WhatsApp?
    • Line.
  69. Indian curry or Japanese curry?
    • Google said Japanese curry less spicy, I choose this.
  70. Mermaid or Siren?
    • Siren.
  71. Left or Right?
    • Right.
  72. Gari (pickled ginger) or Wasabi?
    • Gari.
  73. Paintball or Water sniper?
    • Paintball.
  74. Bright or Dim?
    • Dim
  75. Cup or Tumbler?
    • Tumbler.
  76. Jenga or Pop up pirate?
    • Jenga
  77. Sleek or Tousled?
    • Sleek.
  78. Sop Janda or Tengkleng?
    • Tengkleng.
  79. Darth Vader or Saruman?
    • Darth Vader.
  80. Retro or Futuristic?
    • Futuristic.
  81. Cheddar or Mozzarella?
    • Mozzarella.
  82. Ethan Hunt or James Bond?
    • James Bond
  83. Born with talent or Skilled by learning?
    • Skilled by learning.
  84. Cone or Popsicle?
    • Cone
  85. Chiptune or EDM?
    • EDM.
  86. Gardening or Knitting?
    • Knitting.
  87. Maki or Nigiri?
    • Nigiri
  88. Lego or Origami?
    • Origami.
  89. Konglish or Singlish?
    • Konglish
  90. Baking or Cooking?
    • Baking
  91. Fashion Police or Grammar Nazi?
    • Fashion Police
  92. Mountain Lion or Snow Leopard?
    • Snow Leopard
  93. Go Pro or Polaroid?
    • Go Pro.
  94. Hiking or Surfing (the ocean, ofc, not the web)?
    • Surfing
  95. Director or Writer?
    • Director.
  96. Archery or Fencing?
    • Archery
  97. Selfie or Lensed by someone else?
    • Lensed by someone else.
  98. Plane or Road trip?
    • Road trip.
  99. Backyard or Terrace?
    • Backyard.
  100. Bila Kau Tak Di Sampingku or Kisah Klasik Untuk Masa Depan?
    • Kisah Klasik untuk Masa Depan.
  101. BONUS (you can just skip, or you can just randomly answer bcz *sure af* google won’t help): Badai Asmara or T-rex Bumbu Bali?
    • Badai Asmara *I’ve heard this somewhere*

I know, I know, this is like udah super basi and some of the tagger pasti udah mikir “She won’t play this game anymore.” but no, honey. I swear I didn’t mean it like that. Me, personally, really like these games that was made by Kak Putri, and utterly thankful for my lovely cutie pie Dhila and Kiyuroo and the others who tag me into these Q/A series from Kak Putri.

Tapi namanya hidup ya, gak ada yang pasti kecuali ketidakpastian itu sendiri. Aku udah jawab game ini like immediately after I saw the tag notification. Tapi I suddenly fell sick for a week straight, aku bahkan nunda pengerjaan tugas akhir dan tugas kelompok yang jadi syarat sidang lantaran dosen matkulnya panitia sidang T___T. So yeah, kelanjutan ceritanya bisa dibayangkan gimana aku hectic ngejar ketinggalan. However, aku masih mau ikut game ini and so aku posting sekarang. Lebih baik telat daripada enggak sama sekali kan?

I found several new name on my notification, I don’t know if they played this or not but I’d love to get to know them better by taagging them in this game: Nathaniel, kkamjingiechoco, Ita Aida, zulaipatnam, Reene. I hope ya’ll have fun doing this and I’ll make sure to visit your blog next time.

Take your time and do not worry too much while writing your answers. For you whom I tagged, please forward this mini-game by tagging 10 people (you can tag less, though), but do not forget to insert a link to La Princesa’s page since she is the one who created this mini-game. Please link your answers to this post, too because I want to read yours :).

Thanks!

credit pict: http://lisacongdon.com/blog/2015/01/reflections-on-overwhelm/

Advertisements

4 thoughts on “Lana’s Pick

  1. Kak lanaa! *hug*
    Iyaaa, bener trnyata kita banyak yang samaa.. *tosss*
    La gak nyangka loh kakak lbih doyan skirt..wkwkwk. Trus kk trnyata gak suka pedes ya. Iya sih kalau pedes terkadang jadi gak menikmati makanan yang dihidangkan karena udah capek ber sshh ria..xD

    Jadi kemarin lg sakit kak? Sekarang udah baikan kan ya? Udah bisa liburan dengan tenang blom? 😦 semoga badannya bisa dibawa ngegas utk TA aamiin.. *bearhug*

    Makasi banyak juga kaak udah ikutan games inii..hihi. ♡♡♡

    1. Dhila!! Emang lah bebeb paling setia *kisseu*
      Wkwkwk pants emang bebas jungkir balik sih, tapi one-piece tuh less ribet kalau mau jalan. Kalau pake pants tuh aku musti puyeng nyari atasannya heuh, enak pake golongan skirt terutama one-piece.
      Hahaha yesh, aku kalau gak huh-hah-huh-hah yang diem tapi nganga dengan ujung lidah keluar. Pemandangan yang gak banget LOL, one of so many reason i won’t eat spicy food.
      UDAH ALHAMDULILLAH, CANTIIKK!!
      Belum bisa liburan dengan tenang sih tapi at least udah bisa begadang sekalian nunggu sahut hihiw
      Makasih banyak Dhila udah setia banget tag aku (yang semoga kedepannya gak berhenti tag aku, LOL)
      luv luv kisseu kisseu
      ❤ ❤ :*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s