HOME

LOREM IPSUM

LOREM IPSUM!

Halo! Terima kasih ya sudah mau mampir dan berkunjung. Comment is unnecessary, as long as you enjoy being here and keep reading.

Kalau kamu sampai mau repot-repot tinggalin komen, it’s either you’re a friendly kind of person or you’re a very appreciative person. However i would like to thank you, karena jejak yang kamu tinggalin itu sangat berarti meskipun hanya satu kata semacam ‘tingkatkan’.

Masterlist

 

Advertisements

Lana’s Pick

ichosethis1

But before starting, let me share the rule of this game since it’s really important to understand those rules before playing. I directly copied the rules from La Princesa’s page without any rephrasing.

  1. 101 pertanyaan bukan jumlah yang sedikit, jadi secara umum: usahakan buat menjawab sependek dan sepraktis mungkin. Kalian tahu istilah TLDR? Too long, didn’t read, alias kalo kepanjangan pembaca kalian bakal males baca sampe abis. Kalo mau pake alasan di beberapa pertanyaan it’s okay, tapi usahakan buat tetep ringkas dan sekitaran satu-dua baris aja.

  2. Buat nyari 202 pilihan ternyata nggak mudah, karena banyak aspek yang harus dipikirkan. Beberapa pertanyaan juga bukan punya aku, dan demi menghormati kakak-kakak yang sudah mikirin game ini: partisipan cuma boleh memilih satu dari dua pilihan yang tersedia dari setiap nomor. Jangan bikin jawaban sendiri, ya. Jangan golput dan jangan nawar (misal: ini buat ini, itu buat itu, dsb). Beberapa pertanyaan emang susah dan ditujukan buat mengetes preferensi kita. Jadi kalo kalian ngejawabnya semau kalian … yha. (Disclaimer: this point is written not for my own sake but after internal discussion from people involved).

  3. Karena beberapa pertanyaan membutuhkan pengetahuan lebih, sangat disarankan googling buat cari tahu. Bikos jawaban ‘aku nggak tahu/aku nggak pernah’ itu nggak seru sama sekali.

  4. Terakhir dan yang terpenting: please, please, please don’t be a joykiller by neglecting the rules. Game ini buat seru-seruan, kok, dan gak ada judges-nya yang bakal menilai jawaban kamu bener atau salah, atau udah sesuai rules belum. TAPI, rules juga dibuat supaya game-nya lebih (dan tetep) seru. Jadi tahu sama tahu ajalah, yha.

  5. To add more fun: you can count how many times you sigh while answering difficult questions. This isn’t mandatory, tapi di akhir kalian bisa mikir seberapa jauh kemampuan kalian memutuskan sesuatu.:mrgreen:

  6. Terima kasih apabila rules-nya juga di-copy and paste biar ikut tersebar dan banyak orang yang baca. Yang paling penting empat poin di atas diikutin ya kalo mau ikutan.


  1. Fangirling or Writing?
    • Writing
  2. Sea or Sky?
    • Sky.
  3. Fried or Grilled?
    • Grilled.
  4. Checkered or Plain?
    • Plain.
  5. Movies or TV show?
    • TV Show
  6. Romantic or Spontaneous?
    • Spontaneous.
  7. Downtown or Suburb?
    • Suburb
  8. Coffee or Tea?
    • Coffee
  9. Pants or Skirt?
    • Skirt.
  10. Alien or Zombie?
    • Alien.
  11. Cold or Hot?
    • Hot
  12. Everest or Sahara?
    • Everest
  13. Savoury or Sweet?
    • Savoury.
  14. Flats or Heels (including wedges)?
    • Heels
  15. Book or E-reader?
    • Book.
  16. Dawn or Dusk?
    • Dawn
  17. Sunrise or Sunset?
    • Sunrise
  18. Scrambled eggs or Sunny side up?
    • Sunny side up.
  19. Bracelet or Necklace?
    • Bracelet.
  20. 3D 0r Regular?
    • Regular.
  21. Karaoke or Theater?
    • Theater. 
  22. Attic or Basement?
    • Attic.
  23. Chocolate or Vanilla?
    • Chocolate.
  24. Hoodie or Sweater?
    • Hoodie.
  25. Crossword or Puzzle?
    • Puzzle
  26. Saturday or Sunday?
    • Sunday.
  27. Heat wave or Snowstorm?
    • Snowstorm. 
  28. Black forest or Red velvet?
    • Red velvet.
  29. Lip balm or Lipstick?
    • Lipbalm
  30. Busking or On stage?
    • On Stage.
  31. Neon yellow or Pink fuchsia?
    • Pink fuchsia.
  32. Bungee jumping or Ocean diving?
    • Ocean diving
  33. Sour or Spicy?
    • Sour
  34. Gloss or Matte?
    • Matte.
  35. Dystopia or Fantasy?
    • Dystopia.
  36. Eastern or Western?
    • Western.
  37. Aboard or Local?
    • Aboard.
  38. Broccoli or Spinach?
    • Broccoli.
  39. Fedora or Snapback?
    • Snapback 
  40. Ninja or Pirate?
    • Ninja.
  41. Dance or Sing?
    • Dance
  42. Derawan or Gili Trawangan?
    • Gili Trawangan
  43. Dumpling or Spring roll?
    • Dumpling
  44. Shades or Watches?
    • Watches.
  45. Leader or Maknae?
    • Leader
  46. Black or White?
    • Black.
  47. Cruise or Safari?
    • Safari
  48. Pasta or Pizza?
    • Pasta.
  49. Leather strap or Nato strap?
    • Leather strap
  50. Classic or Hardcore metal?
    • Classic.
  51. Call or Text?
    • Text.
  52. Mexican’s Dia de Muertos or Spain’s Las Fallas?
    • Las Fallas
  53. Ramen or Udon?
    • Ramen.
  54. Braces or Veneer?
    • Veneer.
  55. Dragon or Unicorn?
    • Dragon.
  56. Analog or Digital?
    • Analog
  57. Eltz Castle or Neuschwanstein Castle?
    • Eltz Castle
  58. Fries or Mashed?
    • Mashed
  59. Tee or Tuxedo?
    • Tuxedo.
  60. Mad Hatter or Willy Wonka?
    • Willy Wonka.
  61. Pencil or Pen?
    • Pen.
  62. Chopstick or Fork?
    • Chopstick.
  63. Cheongsam or Saree?
    • Chengsam
  64. Board game (for example: monopoly) or Card game (for example: UNO, poker)?
    • Card game.
  65. Alone or Together?
    • Together
  66. Café or Street food?
    • Street food.
  67. Citizen or Entities with super powers (could be superhero or super villain)?
    • Entities with super power
  68. Line or WhatsApp?
    • Line.
  69. Indian curry or Japanese curry?
    • Google said Japanese curry less spicy, I choose this.
  70. Mermaid or Siren?
    • Siren.
  71. Left or Right?
    • Right.
  72. Gari (pickled ginger) or Wasabi?
    • Gari.
  73. Paintball or Water sniper?
    • Paintball.
  74. Bright or Dim?
    • Dim
  75. Cup or Tumbler?
    • Tumbler.
  76. Jenga or Pop up pirate?
    • Jenga
  77. Sleek or Tousled?
    • Sleek.
  78. Sop Janda or Tengkleng?
    • Tengkleng.
  79. Darth Vader or Saruman?
    • Darth Vader.
  80. Retro or Futuristic?
    • Futuristic.
  81. Cheddar or Mozzarella?
    • Mozzarella.
  82. Ethan Hunt or James Bond?
    • James Bond
  83. Born with talent or Skilled by learning?
    • Skilled by learning.
  84. Cone or Popsicle?
    • Cone
  85. Chiptune or EDM?
    • EDM.
  86. Gardening or Knitting?
    • Knitting.
  87. Maki or Nigiri?
    • Nigiri
  88. Lego or Origami?
    • Origami.
  89. Konglish or Singlish?
    • Konglish
  90. Baking or Cooking?
    • Baking
  91. Fashion Police or Grammar Nazi?
    • Fashion Police
  92. Mountain Lion or Snow Leopard?
    • Snow Leopard
  93. Go Pro or Polaroid?
    • Go Pro.
  94. Hiking or Surfing (the ocean, ofc, not the web)?
    • Surfing
  95. Director or Writer?
    • Director.
  96. Archery or Fencing?
    • Archery
  97. Selfie or Lensed by someone else?
    • Lensed by someone else.
  98. Plane or Road trip?
    • Road trip.
  99. Backyard or Terrace?
    • Backyard.
  100. Bila Kau Tak Di Sampingku or Kisah Klasik Untuk Masa Depan?
    • Kisah Klasik untuk Masa Depan.
  101. BONUS (you can just skip, or you can just randomly answer bcz *sure af* google won’t help): Badai Asmara or T-rex Bumbu Bali?
    • Badai Asmara *I’ve heard this somewhere*

I know, I know, this is like udah super basi and some of the tagger pasti udah mikir “She won’t play this game anymore.” but no, honey. I swear I didn’t mean it like that. Me, personally, really like these games that was made by Kak Putri, and utterly thankful for my lovely cutie pie Dhila and Kiyuroo and the others who tag me into these Q/A series from Kak Putri.

Tapi namanya hidup ya, gak ada yang pasti kecuali ketidakpastian itu sendiri. Aku udah jawab game ini like immediately after I saw the tag notification. Tapi I suddenly fell sick for a week straight, aku bahkan nunda pengerjaan tugas akhir dan tugas kelompok yang jadi syarat sidang lantaran dosen matkulnya panitia sidang T___T. So yeah, kelanjutan ceritanya bisa dibayangkan gimana aku hectic ngejar ketinggalan. However, aku masih mau ikut game ini and so aku posting sekarang. Lebih baik telat daripada enggak sama sekali kan?

I found several new name on my notification, I don’t know if they played this or not but I’d love to get to know them better by taagging them in this game: Nathaniel, kkamjingiechoco, Ita Aida, zulaipatnam, Reene. I hope ya’ll have fun doing this and I’ll make sure to visit your blog next time.

Take your time and do not worry too much while writing your answers. For you whom I tagged, please forward this mini-game by tagging 10 people (you can tag less, though), but do not forget to insert a link to La Princesa’s page since she is the one who created this mini-game. Please link your answers to this post, too because I want to read yours :).

Thanks!

credit pict: http://lisacongdon.com/blog/2015/01/reflections-on-overwhelm/

Hai, Lana!

 

dont-you-forget-about-me-quote-3

Beberapa hari yang lalu liat postingan macem ini di timeline blog I followed which is Kak Putri (who made this), Ami dan Kak Eci, tahu-tahu dapet tag dari Dhila lagi *and apparently from Kak Eci juga tapi gak masuk dont know why*, yeay! Hihi. Makasih tag-nya, makasih juga Kak Putri udah bikin games-nya dan di ‘things about me’ aku gak nge-tag si empunya games ini lantara gak ngeh ada peraturan untuk linked back to her. Oops.

So, here’s mine

  1. What kind of insect is Lana most annoyed of?
    • Kecoak *tos Dhil!*
  2. How does Lana relieve her stress?
    • Tapping (EFT)
  3. What kind of top (clothing) does Lana like to wear?
    • Turtleneck *someone gimme turtleneck for birthday present puhlease*
  4. What is Lana hate the most during summer?
    • Berdesakan di kereta. Karena man, she left home super wangi then she got out from the train sweaty and smell like ****
  5. What is Lana favorite dish?
    • Kepiting soka goreng mayonnaise
  6. What is Lana favorite animation movie?
    • Wall-E, does it count? Yeah, Wall-E.
  7. Who is Lana’s favorite singer?
    • James Ingram
  8. What is Lana’s favorite flower?
    • Baby’s breath
  9. What is number one on Lana’s bucket list?
    • Beliin papa mama rumah yang ada kebunnya
  10. What is Lana’s favorite color?
    • Blue, I guess..
  11. What is Lana’s favorite color of clothing?
    • Black looks super great on her but kinda boring, yeah.
  12. What is Lana’s favorite sport?
    • Basketball when she was younger
  13. What kind of weather does Lana like when she goes for a walk?
    • Cloudy
  14. What is Lana’s zodiac sign?
    • Capricorn
  15. What song is Lana listening to while she is writing this question?
    • Demi Lovato – Waitin’ For You ft Sirah
  16. How tall is Lana?
    • 160.5cm , don’t forget the 0.5 it’s important.
  17. What flavor of maccaron does Lana like most?
    • Never, ever, try it even once. SOMEONE GIMME A MACCARON!!
  18. What is Lana’s favorite thing to do?
    • Typing, type anything. She just love her keyboard too much can’t live without a PC
  19. When is Lana’s birthday?
    • 24 December
  20. Where was Lana born?
    • Jakarta
  21. How long has Lana been using her current cell phone number?
    • She have lost her phone in 2012 so.. it should be around 4 years
  22. What was Lana’s childhood dream?
    • Top model
  23. What does Lana think about when she takes a shower?
    • What was happening…? *She somehow get super blank when she entered the bathroom*
  24. What is Lana’s favorite beverage?
    • Mineral water. Best. Water. Ever.
  25. Which country does Lana want to go?
    • Let me be greedy once. Spain – Barcelona, New Zealand, US – New York. Ugh, okay she’ll stick with the rules.
  26. What is Lana’s favorite item?
    • Kiddie (her laptop)
  27. What is the name of the movie that made Lana cry the hardest?
    • Rain Man. Actually any movie related to a hurtful family member, she’ll cry in an instant.
  28. What is Lana’s favorite fruit?
    • Mangga. *Dhilla Tos!* Siapa yang gak cinta manga? Cihuy!
  29. What is Lana’s favorite dessert?
    • Churros dessert bukan? Kalau bukan, then chocolate soufflé
  30. What kind of weather does Lana like when she takes a nap?
    • Rainy, perfect weather for a good nap *for 8 hours straight alias kebablasan*
  31. What is Lana’s favorite amusement ride?
    • Roller coaster, but it’s getting boring lately.
  32. What is Lana’s favorite fashion item?
    • Wrist watch
  33. What is Lana’s favorite number?
    • 1
  34. What is Lana’s favorite letter?
    • K
  35. What is the most number of hours Lana slept before?
    • She’ve slept for 15 hours straight once then woke up feeling like a melted butter, not refreshed at all
  36. Which language is Lana most interested in?
    • French
  37. What kind of animal is Lana hate the most?
    • Snake
  38. What food does Lana not eat?
    • Spicy food, big no no.
  39. What was the last movie Lana watched in theater?
    • Star Wars: The Awakening—forget the title—something.
  40. What is Lana’s favorite city?
    • Lokal? Lombok.
  41. What is Lana’s favorite ice cream?
    • Gelato *tos Kak Eci!*
  42. Who is Lana’s Indonesia favorite author?
    • Tere Liye (Gak banyak baca bukunya, tapi when she realized she often rekomendasiin orang untuk baca buku beliau tanpa sengaja)
  43. What does Lana want to do most in Barcelona?
    • Skateboarding
  44. What does Lana do before she goes to bed?
    • Istigfar, as much as she can.
  45. How long was the distance of Lana’s first marathon?
    • Gak marathon sih, cuma pengambilan nilai super sadis sejauh 800m
  46. What is Lana’s favorite poetry (please insert link if any)?
  47. How many times has Lana been stung by a bee?
    • Belum pernah, alhamdulillah
  48. What is Lana’s favorite day of the week?
    • Holy Friday, yeah!
  49. How many pets Lana has?
    • None
  50. How does Lana sleep?
    • Deep slumber like a baby with the lights off

Done!

I’m tagging Bella, Zaky (biar aja Zaky kena dua xD) Reene, and kyuroo. Empat aja, deadline bimbingan makin dekat. I almost don’t have time to post this *sok banget hahaha*

Forward this mini-game by tagging 10 people (you can tag less, though), but do not forget to insert a link to La Princesa’s page since she is the one who created this mini-game.

The Perks of Living Together: You Got To See What Others Don’t

The Perks of Living Together: You Got To See What Others Don’t

ad90137ctw1ee2xxxdpdlj215o0rsdsy

Diperuntukan kepada pembaca 15 tahun ke atas,  pembaca yang masih di bawah 15 tahun mohon baca dengan bijaksana dan untuk tidak mencontoh apa yang tidak patut di contoh

Cast: Zhang Yixing (EXO), Wu Yifan

♦♦♦

“Bukannya aku bermaksud merusak hubunganmu dengan Silver atau apa, tapi coba kau pikirkan lagi keputusanmu untuk tinggal bersama.” Continue reading “The Perks of Living Together: You Got To See What Others Don’t”

Twenty Things About Lana Carter

Turn your volume down, there’s music playing in the background

lead_large

Sebelumnya, selamat malam. ^o^

Astaga ini blog bener-bener udah berdebu. Ini kalau bukan karena cari bahan buat nyusun bab 2 mah aku mana tahu ada notif di wp. Btw, makasih banyak cutie pie Dhila sama sweetie pie Bella yang udah nge-tag aku di games ini, eh ini games bukan sih? LOL. Sempet lihat di postingannya Kak Eci, terus kayak ngarep gitu bisa ikutan nulis ginian biar keren. Sama sekali gak sadar di tag sama orang hohoho, sekali lagi thank you!

Rulesnya super sederhana: intinya cuma menjawab 20 pertanyaan seputar dunia tulis-menulis (because that’s what connect us in wordpress world) dengan sejujur-jujurnya. Setelah selesai, silakan tag ke 10 teman penulis online lainnya supaya kita lebih saling mengenal. Yang mendapat tag wajib mengerjakan dan nge-tag teman lainnya. Continue reading “Twenty Things About Lana Carter”